Zo houd je je huis koel in de zomer

03 juni 2019

Dat het ook in Nederland aardig warm kan worden, hebben we afgelopen weekend gemerkt. Buiten is een lekker zonnetje heerlijk, maar het is natuurlijk wel zo prettig als het binnen in huis een beetje koel blijft. Met deze eenvoudige tips houd jij je hoofd koel in huis! 

1. Houd de warmte buiten
Dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Vooral als de temperatuur een aantal dagen achtereenvolgens hoog ligt. Toch helpt het als je de gordijnen sluit en/of zonwering omlaag doet. Hierdoor blijft de warme lucht en zonnestraling zoveel mogelijk buiten.

2. Gebruik zo min mogelijk elektrische apparaten
De beste remedie tegen de hitte blijft zo min mogelijk uitvoeren. Strijken of stofzuigen kun je dus beter even uitstellen. Bovendien voorkom je zo onnodige hitte in huis. Toch even een wasje draaien? Hang de was hierna dan buiten op, zodat de droger ook niet gebruikt hoeft te worden.  

3. Kook buiten in plaats van binnen
Als je buiten kookt, blijft de warmte van het koken niet in je woning hangen. En wat er niet is, hoeft er ook niet uit. 

4. Houd het dak nat
Heeft je woning een plat dak? Probeer het dak dan nat te houden, bijvoorbeeld met de tuinslang. 

5. Gebruik een ventilator 
Is het ondanks bovenstaande tips toch warm geworden in huis? Dan is het tijd voor een ventilator. Voor het beste en koelste effect is het aan te raden 1 of 2 bevroren waterflessen voor de ventilator te zetten. Zo ontstaat er een lekker fris briesje.