Zo creëer je meer woonruimte zonder een verbouwing

15 maart 2019

Heb je het idee dat jouw woning te klein is? Of dat je huidige woonruimte niet optimaal wordt benut? Met wat aanpassingen blijft het woonoppervlak hetzelfde, maar kun je er misschien wel veel meer uithalen. Wij geven je 3 tips. 

1. Creëer extra daglicht 
Donkere plekken in huis zijn vaak minder uitnodigend. Het is dan ook niet verrassend dat de donkere delen van een woning minder goed benut worden. Hier valt dus ruimte te winnen! Creëer extra daglicht door een raam te plaatsen in een tussenwand of het dak te voorzien van een dakraam, lichtstraat of lichtkoepel.

2. Kasten op maat
Iedere woning heeft wel een aantal plekken die nutteloos lijken te zijn. Neem bijvoorbeeld een nis midden in de woonkamer of een scheve hoek waar je net niks mee kan. Overweeg in dit geval een maatwerk-oplossing. Zo kun je een nis voorzien van planken waardoor er een soort open kast wordt gecreëerd en een onhandige hoek kan worden opgevuld met een op maat gemaakte kast. 

3. Benut de ruimte onder de trap
Een open trap stimuleert de ruimtelijke uitstraling, maar laat tegelijkertijd ook vaak ruimte onbenut. Dit terwijl het juist de perfecte plek is om wat extra kastruimte te winnen. Dit hoeft niet per se een gesloten kast te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook een open vakjeskast zijn.