Wie woont er straks in het funda Huis?

13 juni 2019

De gemiddelde funda bezoeker droomt van een kasteel, zoekt een vrijstaande woning en koopt een rijtjeshuis. Dit blijkt uit de 1 miljard keer dat woningen werden bekeken in 2016, de big data van funda. In 2017 hebben twee architecten “het funda Huis” ontwikkeld op basis van deze big data. Nu zijn er plannen om dit funda Huis echt te gaan bouwen!

Woensdag 5 juni 2019 op de Provada, de grootste vastgoedbeurs in Nederland, heeft funda samen met haar partners - de NVM nieuwbouwspecialisten, Van Wijnen en de twee architecten Jeroen Atteveld (Heren 5) en Dingemans Deijs -de handtekening geplaatst onder de intentieovereenkomst voor de daadwerkelijke bouw van het funda Huis.

Een rijtjeshuis met het ruimtelijke gevoel van een kasteel
"Het funda Huis is uniek, biedt de ruimte van een kasteel en is toch zo ontworpen dat het in elke straat met rijtjeshuizen zou passen", aldus de architecten.

Woongeluk
Wat zou het gaaf zijn wanneer er een hofje wordt gebouwd met bijvoorbeeld 15 tot 35 woningen, met centraal het funda Huis en daaromheen een mix van woningen. Deze woningen worden ontworpen op basis van de wensen van de toekomstige bewoners, verzameld via de platforms van NieuwWonenNederland. De twee architecten van het funda Huis, Jeroen Atteveld (Heren 5) en Dingeman Deijs, zetten zich in voor het ontwerp van het hele project.

Wij zien het als een pilot. Een pilot om te ervaren hoe je efficiënt en kostenbewust bouwen combineert, gegeven de wettelijke voorschriften en anderzijds de wensen van toekomstige bewoners. Het gaat tenslotte om het woongeluk van de toekomstige bewoners. Big data van funda en lokale data van de platforms van NieuwWonenNederland moeten ons hierbij gaan helpen.

Waar gaat het funda Huis gebouwd worden?
Daar zijn wij als initiatiefnemers ook nieuwsgierig naar. Alle gemeenten in Nederland kunnen zich tot 5 augustus a.s. inschrijven om mee te doen aan de pilot.
Wie meedoet kan straks als gemeente het enige echte funda Huis van Nederland in zijn of haar gemeente hebben! Op fundahuis staat alle informatie of bekijk dit filmpje.

Wil jij in het funda Huis wonen?
Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom het funda Huis? Of zie jij jezelf als toekomstige bewoner van het funda Huis? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.