Dit zijn de voordelen van een warmtepomp

24 mei 2020

In 2030 moet 70 procent van alle elektriciteit uit hernieuwbare bronnen komen. Veel nieuwbouwhuizen hebben dan ook een warmtepomp, waardoor je weinig tot geen gas verbruikt. Wij zetten alle voordelen van een warmtepomp op een rijtje.

Minder gasverbruik
Met sommige warmtepompen kun je helemaal gasvrij verwarmen. Met andere, hybride warmtepompen vermindert je gasverbruik met wel 80 procent. Je draagt hiermee dus bij aan het doel om Nederland in 2050 van het aardgas af te krijgen.

Minder CO2-uitstoot
Door het gebruik van aardgas komt het broeikasgas CO2 vrij. Met een warmtepomp wordt je huis volledig of voor een groot deel verwarmd met energie uit de lucht of bodem en verbruik je dus weinig tot geen gas.

Aangename temperatuur
Een warmtepomp kan naast verwarmen ook voor verkoeling zorgen. Hartstikke handig tijdens warme zomers. Verder zorgt een warmtepomp voor een constante temperatuur in je huis, zowel overdag als ‘s nachts.

Waardevermeerdering 
Doordat een warmtepomp minder energie verbruikt dan een HR-ketel, kan het energielabel van je huis tot wel twee labels verbeteren. Dit betekent dat je bespaart op je energierekening én dat de waarde van je woning stijgt.